Bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
Galéria
Karácsonyi meglepetés a Kamarában
Legfrissebb blog bejegyzések
Főoldal, Blog, RIP Training

RIP Training

2013.02.23. 14:33 - Kiss Anita

 

Tegnap este a Funkcionális Tréning Felsőfokon csapatának meghívására vendégedzőként Pozsonyi Zsolt /TRX és BootCamp Master Trainer/ RIP tréninget tartott számunkra. Nagy örömmel és kíváncsisággal vettem részt az edzésen és kellemes izomlázzal a felsőtestemben őszintén mondhatom, hogy ismét egy nagyon kemény és hatékony edzésmódszerbe nyerhettem bepillantást :-).


A TRX RIP Trainer zsenialitása - a TRX Suspension Trainerhez hasonlóan - az egyszerűségében rejlik: a sportszer egy változó ellenállású hevederből és egy hozzá kapcsolódó rúdból áll.

bemelegites

Az eszköz elsődleges célja a törzsizmok erősítése, ami elsősorban az asszimetrikus terhelés miatt valósul meg a tréning során. Emellett a rotációs erő és stabilitás, a koordináció, a robbanékonyság is fejleszthető a segítségével. Funkcionális tréning felsőfokon! ;-)


Napjainkban a fitnesz piacon kizárólag azok a fejlesztések, termékek sikeresek és hosszú életűek, amelyek mögött komoly, szakmailag megalapozott módszertan, illetve rendszer áll. Ez a biztosítéka az eredményességnek és a folyamatos továbbfejlődési lehetőségnek. A TRX Team összes terméke és újítása - egyszerűsége ellenére vagy éppen azért! - világszinten a leghatékonyabb és leginnovatívabb fitness és rehabilitációs eszközök közé tartozik.


A módszer tudományosan megalapozott, élsportolók és gyógytornászok részvételével fejlesztették ki és tesztelték a használatát. Statikus és dinamikus gyakorlatok egyaránt végezhetőek a segítségével, fejlesztve ezzel nem csak az erőt, hanem az állóképességet is.

A tegnapi edzés során a bemelegítést követően Zsolti elmagyarázta a különböző fogásokat, amelyeket lassan, de biztosan az óra végére el is sajátítottam :-).
Ezt követően megtanultunk 4 dinamikus és 3 statikus gyakorlatot, amelyeket négy körben, fokozótó tempóval mindkét oldalra elvégeztünk.
A statikus gyakorlatok a plank helyzeteket "modellezik" és bátran mondhatom mindenki talál bennük kihívást, legyen gyakorlott "plankelő" vagy sem! :-)
Használtuk a RIP Trainer összes alap helyzetét, vagyis dolgoztunk a rögzítési ponttal szemben, oldalt és annak háttal is. Érdekes volt megtapasztalni, hogy kinek, melyik helyzet ment a legjobban vagy éppen a legnehezebben :-).
A sorozatok között rövid pihenőket tartottunk. Ekkor gyűjtöttünk erőt a következő körre :-).

evezés

Összességében elmondható, egy egyszerű és letisztult edzésmódszerről van szó, amely jól illeszkedik magához az eszközhöz. A koncepció legkiemelkedőbb pontja, hogy hiánypótló jellegű, folyamatosan asszimetrikus terhelést ad a szervezetnek. A core izmok sokoldalú fejlesztésével minden edzésprogramba, rehabilitációba beépíthető.

 

Az eszközzel találkozhattok az FTF téli főhadiszállásán az Új Palotai út 13. alatt. Bővebb információ: itt.

 

A Pozsonyi Zsolt által levezényelt óráról a galériában még több képet láthattok. Az eszköz használatáról pedig itt nézhettek meg egy kis videót.


Források:
http://www.ftcorner.hu/megerkezett-trx-csalad-legujabb-tagja-trx-rip-trainer/
http://www.ftcorner.hu/trx-rip-trainerrol-szakmai-szemmel/

 

Hozzászólások
Még nincs egyetlen hozzászólás sem!