Bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
Galéria
Várfürdő Félmaraton 2013.
Legfrissebb blog bejegyzések
Főoldal, Blog, Lite Fitness Night 2010

Lite Fitness Night 2010

2010.07.03. 16:27 - Kiss Anita

Július első péntek éjszakáján zajlott le a Lite Wellness szokásos nyáresti rendezvénye, amin ezúttal én is részt vettem nagy erőkkel :-) Ezt bizonyítandó, nézzétek meg a galériában a képes beszámolót.


Az eseményen egyszerre 6 színtéren folytak az edzések. A Spinning lépcső 4 bicilkis órának adott otthont, ahol sztárvendégként Voksán Virág is együtt tekert a résztvevőkkel. Az Alternatív teremben a pilates, a stretching és egyéb wellness mozgásformák kedvelői találtak maguknak hasznos időtöltést. A táncoslábú látogatók az Aerobik teremben élhették ki szenvedélyüket. Akik a nagy melegben a hűsítő vizű medencét részesítették előnyben, azok 2 aquafitness órán is részt vehettek. Számomra az esemény leglényegesebb helyszíne a TRX Sziget volt. Egy Boot Camp és egy TRX Total Body órára neveztünk be. Mindkettőt nagyon élveztem, annak ellenére, hogy a statikus gyakorlatok végrehajtásakor szúnyog leszállópályaként is funkcionáltam. Valami döbbenet, mennyi vérszívó csatlakozott a rendezvényhez a szúnyogírtó olajjal feltöltött fáklyák ellenére is! Persze nyilvánvaló, hogy a gyakorlatok többségénél nem nagyon volt idő és erő másra figyelni, úgyhogy inkább csak az este végére realizáltam a csípéshalmokat a legkülönbözőbb testrészeimen. A Boot Camp edzést bemelegítéssel kezdtük és csapatunkhoz Szabó Győző is csatlakozott. Az átmozgatás alapgyakorlata a futás volt, amit különböző gyakorlatokkal szakítottunk meg, mint pl. függeszkedés, medvejárás stb. Ezután jöttek az egyéni gyakorlatok, azoknak is a statikus változatai. Miután ezzel végeztünk a dinamikusabb erősítő gyakorlatokra tértünk át, sprintekkel fűszerezve azokat. Majd a páros gyakoraltok következtek, ahol nagyon változatos feladatokkal szembesültünk. Természetesen ezek is sprintekkel voltak egymástól elválasztva. Az "levezetésként" a párok egymásnak mutogattak gyakorlatokat, amelyeket a partnernek mihamarabb követni kellett. Ez elég mókás volt :-)


Szinte szünet nélkül következett a TRX Total Body edzés, ami annak ellenére, hogy csak 25 percig tartott, igencsak izzasztó volt. 9 gyakorlat ismétlődött egymás után. Mindegyiket 40 másodpercig végeztük, a feladatok között pedig voltak szabadgyakorlatok (mint pl. guggolásból felugrás, négyütemű fekvőtámasz stb.) is, amelyek elsősorban a pulzus felpörgetésére szolgáltak. Ebben az edzéstípusban az a jó, hogy annyira gyorsan pörögnek az események, hogy nincs időd sajnálni magad, hanem hajtasz tovább a következő feladattal :-).


Mivel a Boot Camp is rövidített volt, mindössze 50 perc, ezért elég jól ki lehetett bírni a 2 edzést egymás után. Pihenésképpen szétnéztünk a belső területen is, majd nekiálltam fényképezni az újabb Boot Camp-ezőket. Terveztem, hogy egy stretching órára is beállunk, de mire átöltöztünk, egy talpalatnyi hely sem volt a kisteremben. A bodyART óráig, ami a plázson zajlott, beszélgetéssel töltöttük az időt. A három prezenter bodyART Pure órát tartott. Ennek a típusú tréningnek az a lényege, hogy egy edzésen belül több modul is szerepet kap benne. Az első rész a Flow, ahol az alapgyakorlatokból egymásbafűzött pozíciók folyamatosan, megállás nélkül követik egymást. Aztán a Dynamic veszi át a szerepet, amely, mint a neve is mutatja egy inzenzívebb, dinamikusabb egység, amely kiválóan átmozgatja a résztvevőket és állóképesség-feljesztést is tartalmaz. Ezt általában a Deep Work követi, ahol az erőgyakorlatokon van a hangsúly, végül pedig a Stretch zárja a sort, a rövidülésre hajlamos izmok megnyújtásával. Az óra nagyon jó befejezése volt a napnak. Különleges volt a szabad ég alatt, fáklyák fényében dolgozni. A szúnyogok és a néhol akadozó hangosítás azonban árnyalták kicsit a képet.


A mozgás befejeztével várakozással teli néztünk a tombolasorsolás elé, ahol a szponzorok ajándékai kerültek kihúzásra. Jelen esetben is megmutatkozott, hogy nem vagyok egy szerencsés alkat, mert nem sikerült nyereménnyel gazdagodnom :-). Viszont élményekkel igen és azt hiszem, ez sem elhanyagolható! :-)

Hozzászólások (3)
2010.07.06. 11:41:28
1. Bába Laura (#59)
Én is köszönöm a fényképeket, Anita! :)
Én idén voltam először Lite Fitness Nighton, ahol végre személyes élményeket is szerezhettem a Boot Campről. Méghozzá igencsak behatóakat: rég volt ilyen minden porcikámra kiterjedő, átható és időtálló izomlázam… Az edzés amúgy hangulatos volt, a trénerek ösztönző kiabálásainak közepette valóban kiképzőtáborban (a szúnyogoknak és a fáklyás megvilágításnak köszönhetően dzsungelmélyi kiképzőtáborban) érezhette magát a lelkes résztvevő. Nekem az este másik Boot Camp edzését volt alkalmam kipróbálni, ahol kicsit másféle feladatokkal kellett megküzdenünk. A bemelegítés itt is hasonló volt: először laza futás, majd a futást sípszóra mindenféle extra feladatok végrehajtásával (fekvőtámasz, hason- vagy háton fekvés, guggolás stb.) kellett megtűzdelni. Mivel én futni nemigen szoktam, azt hiszem, már ebben a szakaszban elhaláloztam, úgyhogy az edzés további része már a feltámadás állapotában zajlott a részemről. Ez a bizonyos további rész nálunk néhány statikus feladatot, egy csapatversenyt és egy köredzést jelentett. A csapatversenynél különféle „állati” (pl. pók, krokodil) mozgásformákkal kellett megközelíteni a szemközti célpontot, majd visszafelé sprintelni (na én inkább bukdácsoltam…), a köredzésen pedig a résztvevők létszámából fakadóan vagy tíz különböző feladatot kellett 50-50 másodpercig végrehajtani, aztán csere. Szerencsére ezek között két TRX-es gyakorlat is volt (fekvőtámasz és evezés, ha jól emlékszem, bár addigra már nemigen voltam magamnál), úgyhogy annak ellenére, hogy a TRX-es órákra már nem sikerült bejutnom, végül csak sikerült megismerkednem ezzel az eszközzel is. :) Ráadásul a kétszer 50 másodperc szerencsére ahhoz azért rövid idő volt, hogy elrettentő élményeket szerezzek róla, úgyhogy remélem, találkozunk még. Ahogy a Boot Camppel is, mert annak ellenére, hogy kemény volt az óra, mégis meghozta a kedvemet a folytatáshoz.
A késő esti fáklyás bodyARTon nekem is volt alkalmam megismerkedni a különböző irányzatokkal, illetve azzal, hogy milyen érzés fűcsomók tetején állva kivitelezni az egyes pozíciókat. Pontosabban kísérletezni az egyes pozíciók kivitelezésével… Egyelőre, azt hiszem, maradok a teremnél és Anita bodyArt óráinál. :)
És bár a tombolán én sem nyertem, azért jó hangulatú volt az este, és nemcsak az izomláz meg a szúnyogcsípések miatt okozott maradandó élményeket.
2010.07.07. 12:38:14
2. Kiss Anita (#2)
Köszi Laura a részletes és szórakoztató élménybeszámolót! :-) Örülök, hogy a kemény igénybevétel mellett Te is jól érezted magad az edzésen!
Új fejleményként szeretném közölni minden kedves érdeklődővel, hogy elkészült a Boot Camp trénerek weboldala, ahol közvetlenül is tájékozódhattok a témával kapcsolatos magyar történésekről. http://www.firsthungarianbootcamp.hu/index.php
2010.07.28. 14:13:58
3. Pettner Adrienn (#15)
Erről most lemaradtam, pedig biztos nagyon szupi lehetett! A képek alapján hangulatos kis rendezvény volt! :-) A Bootcamp edzést kipróbáltam volna egészen addig, hogy megláttam a galériában a képeket... azt hiszem én elvéreztem volna ott a bokrok között. :-)