Bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
Galéria
RiminiWellness 2010
A hónap témája
Főoldal, A hónap témája, December: Karácsonyi ajándékötletek fitness-wellness módra :-)

December: Karácsonyi ajándékötletek fitness-wellness módra :-)

2010.11.28. 05:03 - Kiss Anita

Frissítve: 2012.12.03.

 

kAz advent kezdetével, a lakásunk ünnepi hangulatba öltöztetésével egyidejűleg elgondolkodtam azon is, hogyan fogom lemenedzselni az idei ünnepi időszakot :-). Szokásomhoz híven a "megajándékozandó" szeretteimről, a főbb teendőkről listát készítettm és úgy gondoltam, talán érdemes lenne a nagy nyilvánosság elé tárni pár ötletet, amelyek mások számára is megkönnyíthetik a készülődést. A gondolataim elsősorban - természetesen :-) - a fitness és a wellness témakör körül forogtak, úgyhogy az összeálításomat ezen irány mentén készítettem el.

Mint mindig, most sem lehet teljes a felsorolás, ezért, ha van bármi ötletetek, amely ide kapcsolódik, szeretettel várom! :-)

 

 

Ajándékkosár bio élelmiszerekből:
Ha szeretnénk megismertetni a hozzátartozóinkat az egészséges táplálkozással, készíthetünk egy összeállítást biotermékekből. A kosárba kerülhetnek aszalt gyümölcsök, olajos magvak, bio kekszek és édességek, bio gabonafélék, de akár még bio zöldség- és gyümölcslevek is. Amennyiben igazán motiváló ajándékot szeretnénk adni, jó ötlet egy saját készítésű receptfüzettel megfejelni a készletünket. Az interneten számos receptet, elkészítési módot találhatunk a kevésbé ismert termékekkel (pl. köles, spirulinás ital) kapcsolatban is, ezeket csokorba gyűjtve, egyedi nyomtatással, vicces kommentárokkal teljesen személyessé tehetjük az ajándékunkat.

Vannak olyan bio webáruházak, ahol kaphatók kifejezetten karácsonyi termékek is (pl: http://www.biokukac.hu/).

A biotermékekről bővebben pl: http://www.biopont.com/hu

tea
Kedves ajándék lehet egy teafüvekből összeállított kollekció is. A tea egyébként is a hűvös napok elengedhetetlen része. Számos teázási kellékkel gazdagíthatjuk az ajándékunkat a tárolódobozokon keresztül, a csészéken át, a teaszűrőkig. Az igazán finom meleg ital elengedhetetlen hozzávalója a méz, amelyet saját kezűleg is felturbózhatunk olajos magvakkal, naranccsal, gyömbérrel vagy aszalt gyümölcsökkel. Ha igazán kreatívak vagyunk, magunk készíthetjük a tárolóedénykét üvegfestéssel, vagy feldobhatjuk egy jópofa anyaggal, masnival. Amikor én teát veszek, a következő üzletet látogatom meg: ezért ajánlom nektek is: http://www.pikkdamatea.hu/


Azoknak az ismerőseinknek, akik már beiktatták a mozgást a mindennapjaikba, jó gondolat lehet egy aerobik/fitnesz/személyi edző bérlet a karácsonyfa alá. Ha bátortalan hozzátartozónkról van szó, akkor érdemes először csak egy próbaalkalmat vásárolni, lehetőleg valamilyen kiegészítő szolgáltatással egybekötve, hogy nagyobb ösztönzést adjunk :-). Valamint jó ötlet páros belépőt ajándékozni, így a fitnesz-gólyák (ezt a megnevezést egy kedves kezdő vendégem alkalmazta magára. Azóta is előszeretettel használom az újdonsült kliensekre :-) is nagyobb lelkesedéssel próbálják ki a termeket. Számos fitnesz központ kedveskedik ünnepi csomagokkal ez időtájt a vendégeknek: http://www.oxygenwellness.hu


Kedvcsinálásképpen ajándékozhatunk belépőjegyet egy fitnesz rendezvényre is. Versenyző kedvű ismerőseinket pedig mozgás ajándékutalvánnyal ösztönözhetjük a rendszeres edzésre, felkészülésre. Ez utóbbi például a BSI-nél vásárolható.


A rendszeresen sportolóknak sok hasznos dolgot adhatunk:


- Mindig jól jön például egy újabb sportfelső. Ha nem szeretnénk nagyon mellélőni a méretekkel vagy a ruházat stílusával, színével kapcsolatban, akkor tegyünk a fa alá egy vásárlási utalvány. A legtöbb üzletében kaphatunk ilyet.


- Egy sporttáska is nagyon praktikus ajándék. Olyat érdemes választani, amelyiknek, több, egymástól elkülöníthető fakkja van pl. a cipőnek, a piperekellékeknek stb.


- A preventív sportolás fontos kelléke a jó minőségű, megbízható pulzusmérő óra. Polar termékek: http://www.polarorak.hu/


- A megfelelő folyadékfogyasztás fontosságáról már egy korábbi cikkben is szóltam, egy jópofa sportkulaccsal talán méginkább ösztönözhetjük rá sportoló szerettünket. Különböző logókat, feliratokat szitáztathatunk rá az egyediség érdekében: http://www.sportkulacs.hu/members.htm

Mellékelhetünk hozzá magnézium, illetve kalcium pezsgőtablettát a regenerálódás elősegítése érdekében.


- Aki hosszabb kardiotevékenységet folytat, az bizonyára örülne egy fülhallgatónak, amit kifejezetten sportoláshoz terveztek. Ha nagyobb büdzsénk van az ajándékokra, akkor egy mp3 lejátszóval is nagy sikert fogunk aratni. Mondjuk egy ilyennel :-)

 

- A téli szezonban jól jön egy kisebb méretű hajszárító is, amit magunkkal vihetünk az edzőterembe és a tréning után pikk-pakk rendbehozhatjuk vele a frizuránkat.

lovacska
- Aki otthon tornázik, annak különböző fitnesz eszközökkel gazdagíthatjuk az edzésprogramját. Ilyen lehet egy gumikötél készlet, egy body-ball, egy fitball vagy egyéb hasznos termékek. A két legnagyobb hazai eszköz forgalmazó mindig előáll célcsoportok részére összeállított karácsonyi csomagajánlatokkal, ezzel is segítve a jó választást: https://www.r-med.com/index.php, http://www.thera-team.hu/


- Szintén a fenti személyeknek ajánlom a fitnesz DVD-ket és a könyveket, amelyek segítségével bármikor tornázhatunk otthonunkban is. A fent említett forgalmazóknál kaphatók ezek a termékek is, illetve, aki a jóga iránt érdeklődik, az ezen az oldalon találhat érdekességeket: http://www.yogashop.hu/


- Ha személyesebb és kisebb beruházást igénylő dolgot szeretnénk ajándékozni, akkor készíthetünk egy cd-t, saját zeneválogatásukkal, amely motiváló vagy épp relaxáló számokat tartalmaz. A cd borítót kreatívan díszíthetjük.


- Elengedhetetlen és hasznos kellékek még mindenféle sporttevékenységhez: egy kisebb méretű, de nagyon jó nedvszívó törülköző; strandpapucs a zuhanyzáshoz; tusfürdő, sampon, testápoló - készlet.


A masszázsutalványt vagy -bérletet szintén kedves meglepetésnek tartom, bármilyen edzettségű emberkének is szánjuk. Aki (még) nem mozog rendszeresen, annak azért, mert az ülő munka következtében biztosan vannak megrövidült, esetleg görcsös állapotban lévő izmai, aki pedig aktív életmódot folytat, annak az izomláz elkerülése érdekében vagy jutalmul az "erőfeszítéseiért" :-). Érdemes olyan masszázstípust választani, amelyet még nem próbált az, akinek szánjuk.


Akinek nincs rá pénze vagy lehetősége, hogy szakemberhez forduljon, összeállíthat egy csomagot különböző masszázskellékekkel, amelyekkel otthon kedveskedhet a párjának. A kosár tartalmazhat relaxáló zenét, illóolajokat, masszázsolajat, masszázseszközöket és egy vicces utalvány is mellékelhető, amely masszázsra váltható be nála. A témával kapcsolatos bővebb információ: http://masszazs.lap.hu/


Wellness-csomag címén vásárolhatunk különböző fürdősókat, fürdőgolyókat, fürdőkesztyűt, illóolajat a hozzá tartozó párologtatóval és egy jó könyvet is, amit fürdőzés közben lapozgathat a megajándékozott. Ide tartozhatnak még a különböző kényeztető testápolók, illetve desodorok is.

 


Olvasgatni szerető ismerősünket megajándékozhatjuk egy fitnpkesz témájú könyvvel vagy újság előfizetésével is. Például:

 

Könyvek:

- Dömötör Edit: Pulzuskontroll, testsúlykontroll (Carita kiadó)

- Mark Vella: Finteszanatómia nőknek (Atheneum 2000 Kiadó)

- Franz Wöltzenmüller: Futólépésben a maratonig (Cser Kiadó, 2009)

 

Újságok:

- Spuri Futómagazin:

http://www.futanet.hu/cikk/spuri-magazin-elofizetes

- Képes Sport:

http://www.lapcentrum.hu/257-elofizetesek/kepes-sport/
- Diéta & Fitnesz:

http://www.dietafitnesz.hu/
- FittInfo:

http://body.builder.hu/journal_nums.htm4?id=17
- Wellness Magazin:

http://www.mc.hu/termek.php?id=2131&PHPSESSID=8e581e23e887bd2bdb4ac6655f265528


Ha pedig egyelőre nem áll rendelkezésre nagy anyagi keret az ajándékozásra, akkor igazán kreatívan is meg lehet oldalni a dolgot. Készíts színes ajándékkártyákat mindenféle közös programmal, mint pl. kirándulás a Budai-hegyekben, korcsolyázás a Városligetben, futás a Margit-szigeten, közös edzés, közös szaunázás, közös grillezés stb. Egy jópofa játékszabállyal, kedves kis dobozkában igazán nagyszerű meglepetés lehet ez is. Nem beszélve a sok izgalmas, közös élményről, amit a kártyák beváltásakor együtt fogtok átélni. :-)

 

Kívánok mindenkinek feszültségektől mentes, vidám készülődést! Kikapcsolódásként pedig ne felejtsetek el mozogni! :-)

Hozzászólások
Még nincs egyetlen hozzászólás sem!