Miért érdemes személyi edzővel edzeni?

Minden edzésformának megvannak a maga előnyei, mint ahogy ezt a csoportos órák kapcsán már jeleztem is.
Bármelyik változatot választjuk is, szerintem az a legfontosabb, hogy  legalább a kezdeteknél vegyük igénybe szakértő segítségét az alapismeretek elsajátításához és a későbbi sérülések elkerülése érdekében.
Legyünk maximálisan tisztában azzal, hogy hogyan kell elkezdeni, levezetni és befejezni a tréninget, amit végzünk, illetve, hogyan kell szabályosan végrehajtanunk az adott gyakorlatokat. Még akkor is, ha ez „csupán” egy szabadtéren végzett önálló futóedzés!
Sokkal többet árthatunk egy helytelenül elvégzett edzés során, mint amennyit használunk vele. Legyünk igényesek a testünkkel szemben, hiszen évtizedekig kell együtt élnünk vele.
Az „ép testben ép lélek” mondás pedig semmit sem vesztett aktualitásából.

Bármilyen mozgásba vágunk is bele, először egy kicsit magunkba kell néznünk. Tisztáznunk kell céljainkat, lehetőségeinket és motivációnkat. Azután ezekhez kell megtalálnunk a leghatékonyabb eszközöket.

A személyi edző mindezekben segítségünkre lehet:

  • a vendég egészségügyi és fittségi állapotához igazítja az edzéseket,
  • a kitűzött célok elérése érdekében kiválasztja a legmegfelelőbb eszközöket,
  • hatékonyabbak és célorientáltabbak segítségével az edzések,
  • megmutatja és betanítja a helyes végrehajtást, az eszközök megfelelő használatát,
  • az egyén számára biztonságos edzésformákat választja,
  • rendszeres tesztelésekkel ellenőrzi a fejlődést, szükség esetén módosítja az edzéstervet,
  • életmódtanácsokkal segíti az edzések hatékonyságát,
  • motivál a feladatok végrehajtása közben,
  • változatossá teszi az edzéseket.

 

Páros nyújtás

Az oldalamon igyekszem kicsit betekintést nyújtani a személyi edzők munkájába, feladataiba, ugyanis nap, mint nap érkeznek hozzám a vendégektől olyan kérdések, amik azt sejtetik, hogy az emberek nem igazán tudják, mi is egy personal trainer dolga.

A bal oldali menüpontok segítségével nagy vonalakban végigkövetheted a személyi edzés folyamatát az első találkozótól az újratesztelésekig.

Az a célom, hogy a vendégeimmel megismertessem az eszközöket és a módszereket, amelyekkel dolgozunk. Az a tapasztalatom, hogy sokkal könnyebb és hatékonyabb tudatos, intelligens emberekkel együttműködni, akik nem csak egy adott utasítást követnek, hanem pontosan tudják mit, miért és hogyan csinálnak. Emiatt vallom magam sokkal inkább oktatónak, mint edzőnek.
Ezért készült el az eszközök című menüpont is, amelyben a személyi edzéseim során használt eszközöket mutatom be. Némelyik már annyira ismert és elterjedt, hogy csak pár mondatban szólok róla, és van néhány, ami vadonatúj, a nagyközönség számára ismeretlen, ezeknek több szót szenteltem.

A táplálkozás nagyon fontos része az egészséges életmódnak, ezért megérdemel egy külön fejezetet. A jelenlegi írás egyelőre egy rövid ízelítőt tartalmaz a témából, amit a későbbiekben szakértő segítségével bővíteni kívánok.

Amennyiben kérdésed, észrevételed van, jelezd a blogban vagy keress meg a kapcsolatok menüpont alatti elérhetőségeim egyikén.