Bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
Galéria
Biopont turné - Szeged
Legfrissebb blog bejegyzések
Főoldal, Blog, Programajánló májustól

Programajánló májustól

2010.04.30. 11:39 - Kiss Anita

Ezt a bejegyzést azoknak a rendezvényeknek szentelem, amelyek májustól teremtenek lehetőséget sportolásra vagy különféle sportágak kipróbálására.


2010. május 1-jén rendezik meg a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivált. A rendezvény központja a Hármashatár-hegyi Repülőtér. Rengeteg különféle távon és módon lehet versenyezni, így az odaérkezők biztosan találnak kedvükre való sportágat. A túrázástól a Nordic Walkingon keresztül a terepfutáson át a kerékpározásig mindenféle mozgásforma képviselteti magát. Részletes tudnivalókat a szervezők honlapján találsz az eseményről.


A bicklizés szerelmeseinek szóló ajánlatom a BSI által 2010. május 8-án szervezett 3. Intersport Tour de Tisza-tó elnevezésű kerékpáros országúti túrát és versenyt. A program a tiszafüredi Halas térről indul. 2 táv közül válaszhatnak a részvevők. További információk és nevezés itt.


Ebben az évben immáron 5. alkalommal vehetünk részt az országos méretű FITweek elnevezésű programsorozaton. Idén 2010. április 26-ától május 2-ig tart a rendezvényfolyam. A kezdeményezés lényege, hogy egy napi belépőjegy áráért a fent említett időpontban korlátlanul látogathatók az akcióban részt vevő fitnesztermek. Újdonság, hogy 2 különleges rendezvény is kapcsolódik az eseményhez: április 26-án Body and Mind Day nyitja a programot, május 1-2-ig pedig az idén először megrendezésre kerülő DANCE WEEKEND keretében 10 tánciskolába látogathatunk el. Ide kapcsolódik még a SQUASHweek kezdeményezés is, amely kapcsán a résztvevők egyes termekben olcsóbban fallabdázhatnak. Szóval mozgásra fel! :-) Részletes információk itt.


2010.05.02-án kerül megrendezésre a Fitbalance Aréna Egészség és Fitness Fesztivál a Papp László Budapest Sportarénában. Úgy tűnik, a szervezőknek végre sikerült a korábban az Expo területén megrendezett programot megfelelőbb környezetbe helyezni :-) Ennek megfelelően most 5 színpadon zajlanak majd az órák, de emelllett az egészségügyi szűrésektől kezdve, a mozgással és táplálkozással kapcsolatos tanácsadásokon át a fitt expon keresztül minden megtalálható lesz az Arénában. Újdonság, hogy animátorok segítségével gyermekmegőrző is működik a helyszínen, ahol a gyerkőcök is elfoglalhatják magukat, így bátran felkerekedhet az egész család, hogy tartalmasan és fitten töltse a napját. Ráadásul 14 év alatt a belépés díjtalan. A belépő tartalmazza az ebédet, ásványvízfogyasztást és egy ajándékcsomagot. Részletes információkért keresd a következő oldalt: http://fitbalance.lap.hu/


IV. Rimini Wellness fesztivál, 2010. május 13-16. Európa egyik legnagyobb wellness eseményét rendezik meg immáron negyedik alkalommal az olasz tengerpart egyik leghíresebb nyaralóhelyén. Megszámlálhatatlanul sok mozgásforma képviselteti magát (a brasilian rythm dance-től a zumbán át, a dance cardion keresztül, a tai chi quanig, az aqua-aerobic-tól a hydrobike-on át a bosu striding-ig, a yoga dance-től a core trainingen keresztül a különféle extrém sportokig) a világ leghíresebb előadóinak tolmácsolásában. Az órák közötti szünetekben bemutatók és show-műsorok színesítik a programot. A fesztivált sporteszköz- és sportruházati vásár is kíséri, ahol az újdonságok megvásárlására akciós áron van lehetőség. Március 10-ig akciós áron van lehetőség jelentkezni, ahol a szállás és belépő ára akár 140 euro/fő is lehet. Bővebb információért keressetek engem vagy a szórólapon található elérhetőségeket. A rendezvény hivatalos honlapját az alábbi linken találjátok: http://en.riminiwellness.com


Idén 2010. május 14-15. 6. alkalommal kerül megrendezésre a NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ. Pénteken elsősorban az előre bejelentkezett csoportokat, szombaton pedig a nagyközönséget várják a szervezők. Örömteli újdonság, hogy ebben az évben már 15 vidéki városban is megjelenik ez a program. Tavasszal Békés, Szeged, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, ősszel pedig újabb 8 helyszínen várják az érdeklődőket. További információk: http://www.sportagvalaszto.hu/


A következő programot azoknak ajánlom, akik szeretnek futni és rendszeresen gyakorolják is ezt a tevékenységet. 2010. május 16-án a Kossuth térről indul a 17. K&H olimpiai maraton váltó. A program azért is nagyon érdekes, mert 3 vagy 6 fős váltóban lehet nevezni különböző távok teljesítésére (maraton/félmaraton/minimaraton), így a testedzésen kívül a csapatszellem erősítése is megvalósulhat a baráti társaságokban vagy a családon belül :-) Ráadásul az útvonal Budapest belvárosának legszebb pontjain visz végig, szóval lehet közben bámészkodni is. Természetesen a megfelelően felkészült és edzett versenyzők egyéniben is rajthoz állhatnak! :-) A rendezvény azért is figyelemre mélrtó, mert vidéki helyszínei is vannak: május 9. Veszprém, Egyetemi Stadion, június 5. Kecskemét, Deák Ferenc tér, június 6. Kaposvár, Kossuth tér. Részletes információkért böngésszétek a BSI oldalát.


2010. május 28-30-ig rendezi meg Almássy Csilla a 3. jógatáborát. Ez alkalommal Sopron lesz a helyszín. A résztvevők minden délelőtt és délután jóga- és gerincórákon vehetnek részt, napközben pedig a tábornak otthont adó szálloda wellness részlegének szolgáltatásait élvezhetik. A hétvége programjába egy kirándulás vagy egy városlátogatás is beilleszhető. Véleményem szerint a tábor nagyon tartalmasnak ígérkezik, garantált a testi és a lelki feltöltődés, tehát nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek. Bővebb információt a szórólapon találtok.


A görkorizók figyelmébe ajánlom a 7. Generali Duna-parti Futógálát, ahol nem csak futva, de "gurulva" is teljesíthetők a különböző távok. A program 2010. május 29-én kerül megrendezésre. A rajt  minden szám esetében az újpesti alsó rakpartnál lesz. Nevezés és egyéb tudnivalók itt.


 

Hozzászólások (6)
2010.05.18. 20:40:29
1. Pettner Adrienn (#15)
off...lemaradtam a Fitbalance-ról... XD így jár, aki stréber módjára tanul :-)
Kiegészítve a fenti színes programajánlót, ma olvastam a Vasas Folyondár Sport és Táncközpont hírlevelében, hogy május 30-án (vasárnap) egészségnapot tartanak, természetesen különféle aerobic és egyéb órákkal! A belépő 2000 Ft lesz. (ezért én nem kapok jutalékot, csak gondoltam megosztom veletek :-D )
2010.05.18. 21:34:17
2. Kiss Anita (#2)
Köszi az újabb programajánlatot, Adrienn! :-) Kiegészítésképpen íme a website, amin részletesebb információkat találtok az eseményről: http://www.folyondar.hu/tanc/hirek/311-oeltoezzoen-pirosba-es-joejjoen-el-a-folyondarba.html
Várom a hasonló hasznos tippeket! :-)
2010.05.25. 22:14:46
3. Budinszky Zsuzsa Anna (#35)
Május 30. Egészségnap :)) jóóó :) megyekk!
Ki az, akinek már jegye van az Aerobic Campre? Terveim közt szerepel, csak mostmár egyre drágább.. Valaki? :)
2010.05.26. 10:26:39
4. Kiss Anita (#2)
Az idei AerobiCamp idején külföldön leszek, így nem tudok részt venni rajta. De mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik az ilyesmi iránt, mert a tavalyi nagyon jól sikerült! :-)Ha jegyre van szükségetek, szóljatok!
2010.05.31. 00:51:14
5. Budinszky Zsuzsa Anna (#35)
Helyzetjelentés a május 29.-ei Wellness-aerobicnapról: A helyszín (Vasas-Folyondár), az órák színvonala, hangulata mind-mind messze várakozáson felüli volt!!!! :)))
5 órán lehetett részt venni, párhuzamosan mentek 3 különböző teremben, és mit ne mondjak, a napot megalapozta Szentgyörgyi Rómeó a latin aerobiccal, aztán Aerobic Performance-Varró Gyula, majd Katus Attila gyilkos "testébresztője", ezt követően Lencsés Rita R'n'b Moves óráján adtuk ki utolsó energiáinkat, végül pedig Eőry Enikő NIA-javal zartuk a sort.. :) Mi a barátnőimmel így variáltunk, de persze akárhogy lehetett, voltak különféle promóciós standok, ajándéksorsolás, fellépők, tehát.. :) egyszóval FERGETEGES VOLT! :)
2010.05.31. 12:37:26
6. Kiss Anita (#2)
Köszi Zsuzsi a rövid, de velős élménybeszámolót a rendezvényről! :-) Örülök, hogy tetszettek az órák, amiken részt vettél. Érdemes egyébként sűrűn ellátogatni a Táncközpont honlapjára (http://www.folyondar.hu/), mert szerencsére, elég sűrűn rendeznek nyílt napokat és egyéb sporteseményeket a nagyközönség számára is. Ezenkívül nyáron számos sporttábor is várja az érdeklődőket.