Bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
Galéria
Body-Balls sikerek
Legfrissebb blog bejegyzések
Főoldal, Blog, Futócélok, teendők

Futócélok, teendők

2012.04.19. 22:19 - Kiss Anita

Visszagondolva a Vivicittá Félmaratonra való felkészülés és a versenyzés időszakára, azt hiszem, mindent beleadtam, ami akkor az időmből és az erőmből tellett, viszont ma már tisztán látom a hiányosságaimat, hibáimat, amelyeket ki szeretnék küszöbölni a következő megmérettetés előtt. Szeretnék jóval "tudományosabb" módon, a kiegészítő teendőkre is jobban koncentrálva felkészülni, amelyek a feljődésemet elő kell, hogy segítsék.


A céljaim, megoldandó feladataim ennek alapján a következők:


- A futóedzéseket tekintve egyrészt nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a szabadtéri edzésekre, hogy megtanuljak jobban alkalmazkodni az időjárási körülményekhez és a terephez; másrészt komolyabban kell vennem a "feladatos" edzésnapokat, vagyis az eddiginél jobban kell erőltetnem a sprinteket a sebességem fokozása érdekében.


- A kiegészítő vagyis az erőnléti edzéseket jobban meg kell terveznem. Eddig a kevés saját és a hektikusan, hetente változó, helyettesített aerobik óráim jelentették az izmaim karbantartását. Ez a szinten tartáshoz nem is volt olyan rossz - ezt a múlt hétvégi deepWork tanfolyam is igazolta - de a fejlődéshez édeskevés. Be kell iktatnom erősítő gyakorlatokat a futóedzések mellé itthon is. Természetesen mindezt az óráimmal szépen összehangolva.


- Egyértelmű, ha a fentiek megvalósításra kerülnek, akkor nagyobb lesz a terhelés, ami miatt sokkal fontosabb betartani a pihenőidőket is. Azt hiszem, ehhez kell a legnagyobb türelem! :-)


- Ha teljesítmény-növelés érdekében a táplálkozásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetnem. Talán ez lesz a legnehezebb, de az biztos, hogy jócskán megtérül.


vf


Az edzéstervezéshez továbbra is igénybe veszem a kütyüket, programokat, amelyek eddig is segítettek (és amelyekről még szeretnék írni); próbálok egyre inkább belemélyülni a bodyART deepWork gyakorlatokba, hogy az izmaimat egyre jobban életre keltsem; a pihenés kérdését a családom aktív közreműködésével kívánom megvalósítani :-); a táplálkozás, a fejlődés és a motiváció témakörét tekintve pedig a "titkos fegyverem", a kolleganőm, Németh Györgyi segítségét veszem igénybe, aki nagy örömömre futóblog írásába kezdett. A deepWork tanfolyamon már sok hasznos tanácsot kaptam tőle, olvassátok az írásait és Ti is tanulhattok tőle! :-)

Hozzászólások
Még nincs egyetlen hozzászólás sem!