Bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
Galéria
II. Adai Tavaszi Sport Nap
Legfrissebb blog bejegyzések
Főoldal, Blog, Élménybeszámoló a FitBalance-ról

Élménybeszámoló a FitBalance-ról

2012.10.09. 01:09 - Kiss Anita

 


Egyszer volt, hol nem volt, elérkezett 2012.10.07-e, vasárnap, a FitBalance Millenáris napja. Az időjósok ijesztgetése ellenére ragyogó napsütéssel, a testmozgáshoz ideális hőmérséklettel örvendeztették meg az égiek a fővárosiakat.


Itt szeretnék megemlékezni és tisztelettel adózni annak a több, mint 19 ezer indulónak is, aki ugyanezen a szép napon - bármilyen távon - rajthoz állt a 27. SPAR Budapest Maratonon.


 


A történethez visszatérve: hátizsákkal és jógaszőnyeggel felszerelkezve megérkeztem a helyszínre és belevetettem magam a zenés forgatagba, ami már közvetlenül a nyitás után várta a résztvevőket. Nem nagyon volt időm szétnézni, mert az első óra, amin szerettem volna részt venni már 9-kor kezdődött. Kovács Era és Molnár Miki Step Factory fantázianevű óráját választottam "bemelegítésnek". A történethez tartozik, hogy már több mint 1,5 éve nem tartottam step órát és ennél jóval régebben jártam más oktatónál is ebből a célból, úgyhogy kicsit tartottam tőle, hogy vajon nem akadnak-e majd össze a lábaim :-). (Szerencsére ezt az órát megúsztam sérülés nélkül :-). Nagy örömömre összefutottam pár régi kedves vendégemmel, akik "megajándékoztak" egy első sorban lévő step dobogóval. A dolog szépséghibája csak az volt, hogy a színpad előtti nagy hangfalak így totálisan kitakarták előlem Mikit, így néha fáziskéséssel tudtam csak lekövetni a lépéseket. A koreográfia szimetrikus és aszimetrikus részekből épült fel és egy lépéskombináció kivételével szépen el is sajátítottam. Az a bizonyos részlet másoknak is nehezen esett le, mert azt gyakoroltuk a legtöbbet :-). De végül összeállt a kép. Számomra hihetetlenül gyorsan eltelt ez az óra és szívesen maradtam volna még pörgetni a korit. Érdekes és tanulságos volt a lépéskombinációk összeállítása, de nekem jobban esett volna, ha csak szimetrikus blokkokat tanulunk meg, mert akkor hosszabb lett volna a koreográfia, tovább maradunk lendületben és pörgősebbre sikerül a finálé. De azért így is nagyon élveztem az egészet és a két profi oktató jól megalapozta a nap hangulatát ezzel az indítással.


 


Az óra után volt egy szusszanásnyi időm lődörögni a standok és a színpadok között. Az R-MED Funkcionális Tréning Corner nagyon tetszett, mert mindennek volt helye és a mozgástér le volt választva a közönségtől, viszont ahogy láttam, az IWI-sek kinőtték a területüket és rajtuk keresztben-kasul jártak a nézelődők.


12 órától álltam be a következő "sporteseményre", amit csúnyán bebuktam :-). Utólag visszagondolva az időzítéssel és az energiabevitelemmel is voltak problémák, de tény, hogy ezen a napon sem a testem, sem az agyam nem bírta felvenni a lépést Pozsi haladó funkcionális tréning órájával :-(. (Ezt az R-MED FT Corner spotján kigúvadó szemeim is bizonyítják :-). Szóval a fő probléma az volt velem, hogy az edzés pillanatáig mindössze fél liter tea és egy jó reggelt keksz landolt a gyomromban, illetve, hogy mindössze 10 perc állt a rendelkezésemre, hogy átszaladjak, átöltözzek, felfrissüljek a deepWORK színpadi órájára. Ez egy kicsit nyomasztott pszichésen és kevésbé tudtam az előttem álló gyakorlatokra koncentrálni és kihozni magamból a maximumot. Egyébként én a 9 állomásos edzést máshogy raktam volna össze, mert 3, egymást követő gyakszi is hasonló izomcsoportokat dolgoztatott és ezt eléggé fárasztónak találtam. De kifogások ide vagy oda, el kell ismernem férfiasan, hogy nem ment jól az edzés. Minden állomáson 50 másodpercig tartott a gyakorlatvégrehajtás és 2 kör fért bele az időbe. Dolgoztunk TRX-en, medincin labdával, agility létrával, plyo-n, rope-pal és agility band-del. E két utóbbi eszközzel gyűlt meg a bajom elsősorban :-).


 


A nyújtást már nem tudtam megvárni, vágtattam át a Teátrumba, ahol a dögös kinézet érdekében még a neccharisnyát is magamra kellett szabatnom :-). Roberték találmánya a dolog és valóban jól néz ki, ráadásul passzol az ütős deepWORK-höz :-). Az órát Lencsés Rita és Borsodi Balázs tartotta, mi, deepWORK oktatók pedig zúztunk mögöttük a színpadon. Nem semmi, mikor több 100 ember veled szemben nyomja az edzést és küldi feléd az energiákat! :-). A teremben egyébként sötét volt, csak a ránk világító két sor reflektor adta a fényt. Ennek és a felfokozott hangulatnak köszönhetően körülbelül 40 fok volt a színpadon, nem csoda, hogy ömlött rólunk a víz, az idő pedig pillanatok alatt elröppent. Egy csoportkép készítése után végre lehiggadhattam kicsit és vehettem magamhoz némi élelmet és vizet. Pihenésképpen a személyi edző barátnőkkel dumáltunk egy kicsit a szabadban, miközben erőt gyűjtöttem az aznapi utolsó megmérettetéshez.


 


Egy BootCampre is beneveztem. Sajnos ezt a műfajt sem tudom túl sokszor űzni, utoljára a Marina Parton sikerült beállnom Pozsonyi Zsolt tréningjére. A mostani edzést Garami Zsolt, Pálos Attila és edzőtársaik vezényelték le. Egy alapos bemelegítés után 3 csoportra osztották a társaságot és állomásonként más típusú gyakorlatokat végeztünk. Az első helyszínen gumiabroncs segítségével dolgoztunk. Nagyon tetszettek a feladatok, nehezek, de azért kivitelezhetőek voltak. A második állomáson agility létrák vártak ránk, köztük pedig állatokat utánzó mozgásokkal haladtunk. Sok újat tanultam! :-) Az utolsó helyszín mozgásanyaga saját testsúlyos funkcionális gyakorlatok és spintek váltakozásából állt. Tetszett, hogy az edzőlány minden feladathoz bőséges magyarázatot fűzött a helyes végrehajtásról és a megdolgoztatott izomcsoportokról. Ezt követően nyújtottunk egy rövidet. Ez az óra nagyon jól esett, talán mert a szabadban zajlott és tudtam, hogy utána már nem vár rám semmi más :-)


abroncs


Hazafelé a beígért felhőszakadás is megérkezett, másnapra pedig csinos kis izomlázzal ébredtem :-)


Az eseményről további fotókat a galériában találtok.


 

Hozzászólások
Még nincs egyetlen hozzászólás sem!