Bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
Galéria
Síelés (Praebichl)
Legfrissebb blog bejegyzések
Főoldal, Blog, Biopont turné beszámoló - 1. budapesti állomás, Gilda-Max V., Allee

Biopont turné beszámoló - 1. budapesti állomás, Gilda-Max V., Allee

2010.10.10. 10:41 - Kiss Anita

Az elmúlt szombaton az őszi turnénk megérkezett az első budapesti állomásához. A Gilda-Max Mozgásközpont új termében, az Allee bevásárlóközpontban tartottunk 3 órát.


Az esemény nyitó programja egy Body-Balls Complex óra volt, ahol Beával és Balázs Zsófival ösztönöztük mozgásra a résztvevőket. Számomra extra kihívást is jelentett a tréning, mivel a cipőm igencsak csúszott a padlón. Szerencsére azért sikerült megúsznom esés nélkül a programot :-). Az óra után a vendégek egy rövid kérdőív segítségével értékelhették a Complexet, majd a szponzorok termékeiből sorsoltunk a résztvevők között.


Ezt követte a Reggaeness bemutató óra, amelyet én is kipróbáltam. Jó kikapcsolódást és regenerálódást jelentett a 2 zúzós edzés között. Másik nagy előnye az volt számomra, hogy kicsit kibillentett a szögletes, aerobikos mozgásból. Sok mobilizálást tartalmaz és jellegzetes mozdulatai segítségével feléleszti a bennünk rejlő nőiességet és a megszokott határozott, kemény mozdulatok helyett a lágyságra, lazaságra helyezi a hangsúlyt :-). Furcsának találtam viszont, hogy nem építettünk koreográfiát a tréning alatt, emiatt el is maradt számomra a flow érzés és a csúcsra járatás. Kerekebbnek és élvezetesebbnek találtam volna a történetet, ha lett volna egy konkrét mozgássor, ami logikusan felépítve, rendszeresen visszaköszön az óra során, arról nem is beszélve, hogy így sokkal jobban be tudtuk volna gyakorolni az egyes mozdulatokat, lépéseket.


A záróakkord egy Strike Zone Class volt Bea vezényletével. Most sem okozott csalódást számomra ez az óra, amit szintén végigcsináltam. A tréning elején nagyon intenzív, a kick-bokszból átvett ütés- és rúgáskombinációkat hajtottunk végre a Mo.Ma-k segítségével. Majd a talajon végeztünk gyakorlatokat, elsősorban a hasizmokra koncentrálva, az első részből visszatérő motívumokkal fűszerezve. Természetesen itt sem maradhattak ki a támaszos gyakorlatok. Az utolsó részben az egyensúly-gyakorlatoké volt a főszerep. A feladatok egymásba voltak fűzve, így folyamatosan végeztük őket. Komoly erőkifejtést igénylő, ugyanakkor élvezetes óra volt.


Az esemény végén ismét sorsoltunk és kihirdetésre került az is, hogy ki lett a Vendégek Gyöngye. Nagyon büszke voltam rá, hogy az egyik vendégem nyerte el ezt a címet! :-). Az is nagy boldogsággal töltött el, hogy sok kedves vendégem jött el a rendezvényre. Úgyhogy most várom az észrevételeiteket, Lányok! :-)


Az eseményről készült fényképekből a galériában csemegézhettek.


 

Hozzászólások (6)
2010.10.10. 12:20:02
1. Papp Zsófia (#13)
Tényleg jó kis rendezvény volt! Nekem ez volt az első igazi Body Balls órám, előtte sokat riogattak, hogy nagyon kemény, és tényleg! Maga a labda szerintem egy nagyon jó kis eszköz, nagyon jó anyagból van, elméletileg egyáltalán nem csúszik. Azért mondom, hogy elméletileg, mert azért egyszer sikerült elküldenem a labdámat a terem másik végébe. Persze ez legkisebb mértékben sem a labda hibája volt. :) Ahogy mondtam is a lányoknak utána, "tökjó ez a Body Balls, csak a labda zavart egy kicsit". :) De komolyra fordítva a szót, nagyon tetszett ez az óra. És hát nem tudom, ki volt már Beánál órán, de engem személy szerint lenyűgözött a személyisége és a lendülete. Az óra tehát 5-ös (jeles) érdemjegyet kapott az indexbe.

Ezután nem tudom mi történt velem, valószínűleg az első óra lendülete és jókedve a hibás, de bent maradtam a Regaeness órán. Elöljáróban annyit, hogy nem szeretek táncolni, nem is tudok. A Zumba fitness előtt is kicsit értetlenül állok. A lányok persze nagyon-nagyon jól nyomják a Kamarában, és látszik rajtuk, hogy állatira évezik, de sportnak azért nem nevezném. Szóval Reageness. Az edzők azzal kezdték, hogy a táncnak ez a formája kicsit le van "butítva", hogy az utca embere is könnyen el tudja sajátítani. Ekkor elkezdtem jól érezni magam, hogy hé, akkor én is fogom tudni csinálni, de ez hamar elmúlt. Egy végzetes hibája volt az órának. Az edzők nagyon jól csinálták, de nem igazán mentünk bele abba, hogy jó, akkor én most ezt hogy csinálom utánuk. Vagyis életérzésszerűen csinálták, és akinek ez nem a sajátja, az sajnos nem tudta követni. Ebből kifolyólag számomra nem is volt fárasztó, ami a turné kontextusában nem volt hátrány persze, mert az első és utolsó órák gyilkosak voltak. Az óra 3-ast (közepes) kapott. A két edző egyébként végtelenül szimpatikus, a zene jó volt!

Az utolsó óra a Strike Zone volt. Wow! Ez is egy jól eltalált koncepció. Van benne minden, amiért az ember edzőterembe jár. Csudálatos volt. Ezek a kis eszközök is nagyon jók, remélem tényleg nem kell újraparkettáznia a Gildát utánunk. :) Az edzés nagyon kemény volt, és szerintem új jelentést is adott a "hasazásnak". Úgy érzékeltem, mintha 3 dimenzióban nyúztuk volna a hasizmokat, és mindehhez csak két kis "jojó" kellett. (Tényleg így néznek ki a MO.MÁ-k :)) De egy cseppet sem tűnt egyoldalúnak az óra, mert volt kardio rész kick-box-szal, volt egyensúlyi rész, és volt még egy, amire sajnos nem emlékszem, hogy mi volt a megnevezése. Az óra 5-ös (jeles), nagyon megtetszett, nem kizárt, hogy néhányszor meglátogatok egy ilyen órát a Gildában.

Szumma: ma reggel alig tudtam kimászni az ágyból, minden izmom fáj.

Még két állomás lesz Bp-en, ha jól láttam, szerintem aki ráér, az jöjjön! Aki nem tud, az helyette kóstolja meg a fehércsokis bulátát ;)
2010.10.13. 18:27:03
2. Csilla és Szádi (#69)
Köszönjük azoknak, akik részt vettek a Reggaeness® bemutató órán, és örülünk a sok pozitív értékelésnek! Persze vannak kivételek, ami reagálásra késztet minket, hogy ne legyenek téves információk erről az új fitness-stílusról. A Reggaeness® nem tánc! Csupán egy létező (puerto rico-i utcai-) táncon alapuló mozgásforma. Sajnálatunkra az előző kedves hozzászóló is (ahogy korábban többen) a Zumbához hasonlította az órát, pedig a két óratípus teljesen különböző, alapjaiban eltérő struktúrával.
A Reggaeness® számos egyszerű táncelemet tartalmaz, de semmilyen táncos múltat nem igényel. Mindketten képzett táncosok vagyunk, évek óta oktatunk, és tapasztalatból tudjuk, hogy melyek azok a mozdulatok, amelyeket könnyedén lekövethetnek azok a kedves vendégek is, akik életükben nem jártak még táncórán. A koncepció lényege az izolációs készség kialakítása és fejlesztése, valamint a test kötöttségeinek felszabadítása, és itt hívnánk fel az urak figyelmét is! Az intenzitás, ahogy a többi órán, rajtad is múlik! A Reggaeness® órán kapcsolódj ki, ne gondolkodj, élvezd a zenét és szakadj ki egy kicsit a szürke hétköznapokból!
2010.10.13. 22:49:22
3. Papp Zsófia (#13)
Elnézést, távolról sem az volt szándékom, hogy negatív színben tüntessem fel ezt az irányzatot. Az, hogy nem élveztem az órát nem a koncepció hibája, hanem saját mozgáskoordinációs adottságok, tanult és beidegződött mozdulatok (röplabda, kick-box). Persze nem turbózza fel az önbizalmam, hogy ez egy könnyen lekövethető dolog, és én mégsem tudom, de ismétlem, nem a mozgásforma hiányossága, hanem személyes ízlésé és adottság. Elnézést, hogy a Zumbához hasonlítottam, ebből is látszik, hogy mennyire laikus vagyok! :):)
2010.10.14. 11:04:03
4. xxxx yyyy (#70)
Sziasztok! Én csak a reggaeness órát próbáltam idáig a 3 új irányzat közül, de az nagyon tetszett! Ez az óra arany középút a reggaeton és az aerobik között, zenéjében és dinamikájában reggaeton, a mozgásokat tekintve inkább aerobik, de nem nélkülözi a táncos elemeket sem. :) Aki kedveli a latin zenéket és temperamentumot, annak tudom ajánlani, aki pedig egy aerobik óra jól ismert hatásait várja ettől az órától, szerintem az sem fog csalódni! ;-) A normál aerobik óráktól annyiban tér el, hogy igazi kikapcsolódást nyújt a résztvevőknek, fiúk és lányok egyaránt csinálhatják és az az érzése az embernek közvetlenül óra után, hogy milyen jót bulizott, és csak másnap reggel érzi, hogy azért ez nem csak egy buli volt, hanem ráadásul még az izomzatot is megdolgoztatta. De ez is egy olyan téma, amiről ezer szó sem mond annyit, mint 1 óra kipróbálása...! ;)
2010.10.14. 11:49:04
5. Kiss Anita (#2)
Köszönöm a hozzászólásokat, Fiúk, Lányok! :-) Ha van kedvetek kipróbálni magatokat ebben az új mozgásformában, akkor találkozunk a turné következő állomásain, a Reggaeness®-szel kapcsolatos bővebb információkért pedig keressétek Csilla és Szádi honlapját: http://reggaeness.com/a-reggaeness-orulet.
2010.10.14. 21:53:42
6. Pettner Adrienn (#15)
Tőlem egy rövid beszámolót kaptok:
Én is nagyon jól éreztem magam mind a három órán! Cseresnyés Bea meglepően bájos és lelkes személyiség, ahogyan az edzői is nagyon kedvesek, és természetesen mind kiváló szakemberek! A kemény body balls után nyertem egy body ball-t DVD-vel, aminek nagyon örültem!! :D :D (mert sosem nyerek semmit)
A Reggaenes órán jót mulattam saját magamon, hiszen ilyen táncmozdulatokat nem lejtek minden nap, nagyon szórakoztató volt.
A Strike Zone-ról szerintem egyikünk sem sejtette, hogy mennyire lefáradunk az óra végére... az ütéseknél kifejezetten éreztem, hogy hatékonyabb az edzésem, majd amikor a talajon gyakorlatoztunk...a vége felé, elég sokat lecsaltam a gyakorlatokból. :) Önmagában is kimerítő edzés az tuti!
A nap végén még nyertem egy adag Biopont-os elemózsiát (fincsi) így tényleg nagy pakkokkal indultunk haza!
Kellemes délután, kiváló edzés! 5! :D