Bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
Galéria
Hivatalos TRX képzés
Legfrissebb blog bejegyzések
Főoldal, Blog, Az egészségügyi szűrések fontossága

Az egészségügyi szűrések fontossága

2010.09.27. 13:38 - Kiss Anita

Az elmúlt hétvégén szülővárosomban, Gyulán jártam, ahol éppen a Richter Egészségváros elnevezésű program zajlott. Örömmel látogattam ki a rendezvényre, mert a sok programon és szűrővizsgálaton kívül pontok formájában pénzt is lehetett gyűjteni a városi kórháznak, amely végül a gyógyszergyár adományában tárgyiasult. Az eseményről az egyik kereskedelmi rádióban hallottam és nagyon megtetszett a kezdeményezés. Sajnos,  erre az évre már véget is ért a program, ennek ellenére szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét a hasonló jellegű eseményekre, illetve arra, hogy rendezvényektől függetlenül is vegyen részt az éves szűrővizsgálatokon, mert ezzel nagyon sokat tud tenni az egészségéért!


Én már csak az utolsó 2 órában értem ki a helyszínre, de azt gondolom, nagyon jól szervezett volt az egész. A bejáratnál mindenki kapott egy kis pontgyűjtő füzetet, amelyben a színpadi programokon kívül az egyes pontgyűjtő állomások voltak felsorolva. A sátrakban különböző szűréseket végeztek a jelentkezőkön, akik ezek után nemcsak  hasznos információkkal, hanem egy-egy matricával is gazdagabbak lettek. Lehetőség volt csontsűrűség-, koleszterinszint- és vérnyomásmérésen,  valamint prosztata- és bőrgyógyászati szűrővizsgálatokon részt venni. Akinek kérdése volt az eredményével kapcsolatban, az az adott helyszín elkülönített részében megbeszélhette azt az adott terület specialistájával.  A legnagyobb sátorban egész nap előadások zajlottak, amelyek meghallgatásáért szintén pont járt. Lehetőség volt véradásra, tesztek kitöltésére, gyógytornán való részvételre, illetve az elsősegélynyújtás gyakorlására is. Mindenféle tevékenységhez való csatlakozás egy újabb matricát jelentett a füzetkébe. A színpadon közben folyamatosan programok zajlottak. Elsősorban a gyulai táncegyüttesek szórakoztatták a közönséget (volt modern tánc, néptánc és mazsorett bemutató), de aerobik órára is be lehetett állni. Akinek pedig nem volt elég ennyi mozgás, az a fitnesz sátorban tréningezhetett a különböző eszközökön. A játéksarok és a bábelőadások pedig a gyerkőcöket igyekezték lefoglalni.


A nap végén mindenki leadta a pontgyűjtő lapját, lehetőleg tele-tele matricával és ezalapján számolták ki, hogy pontosan mennyi pénzzel gazdagodik majd a kórház. Nagyon örültem, hogy rengeteg ember részt vett a rendezvényen és remélem, hogy ilyen kezdeményezéssel még találkozunk a jövőben is.

Hozzászólások
Még nincs egyetlen hozzászólás sem!